Chipolata met graanmosterdsaus en aardappelpuree met groenten

1

Schil de aardappelen en kook ze in een pot met gezouten water. Snij de courgette en wortelen in kleine blokjes, snij de roosjes van de broccoli. Laat wat boter smelten in een andere pot en voeg de wortelen toe. Zodra de wortelen al wat zachter zijn mag je de broccoliroosjes toevoegen en als
laatste de courgetteblokjes. Laat alles goed stoven tot het zacht is, maar mag nog wat krokant zijn. Zodra je met een vork door een aardappel kan prikken, mag je deze afgieten en terug in de pot doen Plet de aardappels met een pletter of vork. Proef hoeveel zout je nog moet toevoegen en voeg ook peper en kruidnagel toe . Om alles extra smeuïg te maken kan je een klontje boter toevoegen, ongeveer een soeplepel. Goed roeren. Meng al de groenten onder de puree & voeg wat extra bladpeterselie toe .

2

Voeg 1 dl water & 1 eetlepel groentebouillon toe aan het vocht in de pan en laat het even inkoken. Voeg 4 eetlepels graanmosterd toe, even goed roeren. Voeg 1 dl room toe, even laten pruttelen op het vuur tot je een sausje hebt.

4

Laat wat boter smelten in een hete pan en zodra de boter aan het zingen is kan je de chipolata toevoegen. Laat de worsten goed bruinen aan beide kanten. Als ze klaar zijn, mag je ze even uit de pan halen en het vocht van het vlees in de pan laten.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

Mijn belgetarisch diner

Zin in meer inspiratie? Bekijk alle andere belgetariër receptideetjes.

Ontdek het nieuws

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !