Dikke worst, sudderpotje van wintergroenten en kervelmayonaise

1

Giet 3 liter koud water in een grote kookpot en voeg er de mergpijpen, de ui ingeprikt met kruidnagel, de geschilde wortel, het groen van de prei, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de korianderbolletjes bij. Breng langzaam aan de kook. Laat 2 u sudderen op een erg laag vuur. Giet door een zeef. Schil de wortelen, de rapen en de aardappelen. Snij de wortelen in dikke stukken van gelijke grootte. Snij de rapen in 4. Snij de pastinaak overlangs in 2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snij de preistengels in stukken en daarna overlangs doormidden.

2

Pocheer de aardappelen, de wortelen, de rapen en de pastinaak. 15 min in de bouillon. Voeg de prei en de worsten toe aan de bouillon en laat 10 min verder koken.

3

Hak de kervel fijn. Splits het ei. Giet het eigeel in een grote kom met de mosterd, de azijn, peper en zout. Giet er langzaam een scheut olijfolie bij terwijl je blijf kloppen tot je een stevige mayonaise krijgt. Voeg de kervel en een scheut citroensap toe. Schik de groenten rond de worsten. Besprenkel met een beetje bouillon en serveer met de mayonaise.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !