Gekonfijte wortelen met sjalotten en gekarameliseerde balletjes in Luikse siroop, aardappelpuree

1

Schil de wortelen en verwijder de uiteinden. Snij de wortelen overlangs in 2 door en daarna schuin in stukken van 2 cm. Pel de sjalotten en snij in 4. Smelt 30 g boter in een stoofpot en fruit de sjalotten. Voeg de wortelen, 1 takje tijm en 20 cl water toe. Laat 50 min op een matig vuur en onder deksel sudderen.

2

Haal de korsten van de sneden brood en dompel het broodkruim in de melk. Duw goed uit met de vingers. Hak 1 ui fijn. Smelt 20 g boter in een pan en fruit de ui 5 min. Hak de peterselie fijn. Meng het broodkruim, de ui, het vlees, de peterselie, de eieren en de nootmuskaat. Kruid met peper en zout. Maak 12 balletjes en schik deze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet 20 min in de oven.

3

Hak de ui fijn. Fruit op een zacht vuur in 30 g boter, samen met het kruidentuiltje en de kruidnagel, tot ze glanzen. Deglaceer met de azijn. Zet het vuur hoger. Voeg het bier toe en laat 8 min koken. Voeg de Luikse siroop toe. Kruid met peper en zout. Voeg de gebakken balletjes toe en laat 10 min verder sudderen op een zacht vuur. Dien op met de wortelen en de aardappelpuree.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !