Gevogelteblanquette met gestoomde aardappelen

1

Schil de wortels. Snij overlangs door en daarna in stukken van 2 cm. Snij de prei in de lengte in 4 en daarna in stukken van 2 cm. Snij de seldertak in kleine stukjes. Giet de kipblokjes in een sudderpot. Voeg de wortels, prei, selder, het kruidentuiltje en de kruidnagel toe. Zet alles onder met koud water, kruid met peper, dek af en laat 30 min sudderen. Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

2

Kruid het kalfsgehakt met peper en zout. Maak er balletjes van. Snij de steeltjes van de champignons en halveer ze. Voeg de balletjes, de champignons en het citroensap toe in de pot. Laat nog 10 min verder sudderen. Schil de zilveruitjes. Giet in een pan met 20 g boter en 200 ml water. Laat 15 min koken onder deksel. Laat het vlees en de groenten uitlekken en filter de bouillon.

3

Laat 80 g boter smelten in een pot op een zacht vuur. Haal de pot van het vuur en strooi de bloem over de boter. Zet terug op een zacht vuur. Voeg geleidelijk 500 ml gevogeltebouillon toe terwijl u blijft roeren. Voeg de room toe. Laat nog 3 min al roerend sudderen op een zacht vuur. Voeg de kipblokjes, balletjes, groenten en zilveruitjes toe en meng voorzichtig.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !