Hutsepot met worst

1

Smelt de boter in een braadpan. Verwijder het zwoerd en kraakbeen van het spek, snij in blokjes en bak in de boter. Roer regelmatig om. Pel de uien, snipper ze – niet te fijn – en voeg ze toe aan het spek. Zet het vuur zachter en bak enkele minuten.

2

Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Snij het wit van de prei in stukken. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij in fijne reepjes. Verwijder de taaie vezels van de selderstengels en snij ze in de lengte doormidden.
Spoel alle groenten goed onder stromend water. Doe ze in de braadpan bij het spek en de uien en laat op een zacht vuur sudderen. Het volume van de groenten moet merkelijk kleiner worden.

3

Schil en spoel de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe ze in de braadpan. Bevochtig met de kippenbouillon (de groenten mogen niet onder staan). Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 30 min sudderen op een zacht vuur tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Bak ondertussen de boerenworsten in een pan met antiaanbaklaag. Dien de hutsepot op met de gesneden worst en een mespuntje mosterd.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !