Kipfilet met een hazelnootkorstje op een bedje van veldsla en witloof, met aardappelpuree

1

Schil de aardappelen en snij in grote stukken. Kook de stukken 15 tot 20 min in een pot met koud en gezouten water, op een zacht vuur, tot de aardappelen gaar zijn. Laat uitlekken en maak er puree van. Voeg de koude melk en de boter in stukjes toe. Kruid met peper en hou warm.

2

Maak de veldsla schoon en zwier droog. Verwijder de basis en de buitenste bladeren van de witloof. Snijd de bittere kern weg en maak de bladeren los. Maak een vinaigrette met 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Meng de veldsla en witloofbladeren in een slakom en breng op smaak met de vinaigrette.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de hazelnoten, het paneermeel en de fleur de sel. Klop de eiwitten licht op in een diep bord. Kruid de kipfilets met peper en zout. Haal de filets door de eiwitten en daarna door het hazelnoten- en paneermeelmengsel en duw voorzichtig aan zodat het paneermeel blijft kleven. Giet 2 el olijfolie in een pan en kleur de kipfilets op een zacht vuur. Keer de filets maar een keer om. Zet 15 min in de oven en dek het vlees af als het te snel kleurt. Serveer de filets met het slaatje en de aardappelpuree.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !