Lasagne met ham

1

Tomatensaus (als je die graag zelf maakt): Doe alle ingrediënten in een kookpot en zet 1 uur op een zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje, de ui en de look, kruid de saus met peper en zout.

2

Bechamelsaus (als je die graag zelf maakt): Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem. Voeg er de bloem bij en stoof de roux enkele minuten onder voortdurend roeren. Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren, en laat de bechamelsaus 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.

3

Snij de groenten in fijne reepjes en blancheer 3 minuten in licht gezouten water, laat uitlekken. Bedek de bodem van een ovenvaste schotel met een fijn laagje tomatensaus. Bedek de saus met lasagnebladen.

4

Bedek met een laag groenten, gevolgd door een laag ham in sneetjes. Giet er een laag bechamelsaus over, daarna komt een nieuwe laag lasagnebladen. Vul de schaal met afwisselend laagjes saus, groenten en ham en eindig met bechamelsaus. Bestrooi de lasagne met geraspte kaas. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !