Macarons met speculoos

Recept van Valérie, winnares van de wedstrijd belgetariër recept 2015 !

1

Voor de koekjes:

Klop de eiwitten op met gemiddelde snelheid. Voeg 45 g poedersuiker toe wanneer het eiwit een golvende textuur krijgt. Blijf kloppen met gemiddelde snelheid. Haal de mixer uit het mengsel. Vormen de eiwitten grote pieken? Dan mag je de rest van de suiker en de voedingskleurstof toevoegen. Klop de eiwitten op de hoogste snelheid tot je een glad, glanzend en homogeen mengsel bekomt.

2

Voeg daarna beetje bij beetje de mengeling van amandelpoeder en poedersuiker toe terwijl je de buitenkant van het deeg naar binnen spatelt. Vorm een homogeen mengsel. Doe de test: wanneer je de spatel uit het mengsel haalt, moet het een lint vormen. Is dat niet zo? Duw eens in het midden van het mengsel en begin opnieuw indien nodig.

3

Verwarm je oven voor op 140 °C (thermostaat 5). Gebruik bij voorkeur hete lucht.

4

Doe de bereiding in een spuitzak en maak macaronkoekjes van zo’n 2 cm diameter. Spuit ze op bakpapier of op een siliconen bakvel en strooi er wat speculaaskruimels over.

5

Bak 13 minuten in de oven. Laat de koekjes enkele minuten afkoelen voor je ze van de plaat haalt.

6

Voor de ganache:

Breng 25 cl vloeibare room aan de kook.
Giet er, wanneer de room kookt, 125 g witte chocoladestukjes bij. Meng goed zodat de chocolade niet aanbrandt. Voeg, wanneer de chocolade gesmolten is, de 10 verkruimelde speculaaskoekjes toe. Die vormen een poeder in je crème van witte chocolade. Roer het geheel goed door. Doe het mengsel in een spuitzak en leg die iets langer dan een uur in de koelkast zodat de crème niet te lopend is.

7

Een uur later moet je de macarons enkel nog vullen met de speculoosganache.
Verwen jezelf!

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !