Pavlova Belle-Hélène

1

Voor de bereiding van de peren: meng het water, de suiker, het citroensap en de specerijen en breng het geheel aan de kook. Als de mengeling kookt, doe je er de zorgvuldig geschilde peren bij en laat je het een twintigtal minuten sudderen (de peer dient soepel te zijn). Bewaar minstens 12u koel op siroop.

2

Voor de meringues: klop het eiwit tot sneeuw met het citroensap. Als het goed schuimig wordt, voeg je geleidelijk de suiker toe en klop je totdat het deeg dikker wordt en er paarlemoerachtig uitziet. Voeg al kloppend de gezeefde maïszetmeel toe.
Dresseer de meringue met een lepel: maak cirkels van een tiental centimeter diameter en drie centimeter dik. Hol de binnenkant van de meringue lichtjes uit en doe de slagroom er vervolgens in. 1u à 1u15 koken op 120°C.

3

Voor de slagroom: klop de room tot zachte slagroom met de suiker en bewaar koel.

4

Voor de warme chocolade: breng de melk en de room aan de kook en giet over de fijngestampte chocolade. Laat enkele ogenblikken smelten en meng goed.
Leg om te monteren een schijfje meringue op een bord en doe daar een dikke laag slagroom over. Leg er een uitgelekte peer over en overgiet tenslotte met chocoladesaus.

Ontdek 2 maal per maand nieuwe video-recepten op onze website!

KOOK ELKE DAG BELGETARISCH !